Mistä tiedät, että neuleohje on oikeasti selkokielinen?

Mistä tiedät, että neuleohje on oikeasti selkokielinen?

Onko neuleohje, kirja tai vaikka verkkosivu oikeasti selkokielinen? Kyllä on, jos sillä näkyy selkotunnus. Selkotunnus on merkki siitä, että jokin julkaisu on kirjotettu selkokielellä ja sen kuvat ovat selkokuvia. Tunnuksen myöntää Selkokeskus, joka tarkistaa julkaisun etukäteen. Selkotunnus auttaa löytämään selkokielistä luettavaa. Se myös auttaa pitämään yllä selkokielen laatua.
Selkokielen sanat, rakenteet ja sisältö ovat helpompia kuin selkeässä yleiskielessä. Entä neuleohjeiden vieraat sanat? Selkokielisissä neuleohjeissa kerrotaan sanan tai termin merkitys, kun sana esiintyy ensimmäisen kerran. Lisäksi Selkosilmukoiden Vinkit-sivulta löydät linkit sanastoon, lyhenteisiin ja myös siihen, kuinka ruutupiirrosta luetaan. Ohjeiden valokuvat ovat myös tukemassa työvaiheiden ymmärtämistä - joskus jopa kerros kerrokselta!
Selkosilmukat-verkkokaupan helpot neuleohjeet ja Opi neulomaan -kirjat ovat saaneet selkotunnuksen. Siitä tunnistat, että ne ovat aidosti selkokielisiä ja niiden selkovalokuvat eri työvaiheista auttavat sinua eteenpäin.
Neulominen sopii kaikille. Ohjeiden hankaluus tai oudot termit eivät enää estä sinua tarttumasta puikkoihin!
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti